top of page

5 hatékony marketingstratégia

Updated: Apr 17

Az online marketingben való sikeres megjelenés érdekében a vállalatoknak számos lehetőségük van a márkaismertség növelésére és a potenciális ügyfelek fizető vásárlókká alakítására.


Az alábbi 5 marketingstratégia segíthet a vállalatoknak e célok elérésében:

1. Tartalommarketing: A releváns tartalommarketing tevékenységek, blogok vagy podcast-ek segítségével hosszú távú kommunikációt generálhatunk, és a személyes kapcsolatokon és közös értékeken keresztül ügyfélbázist építhetünk.

2. Közösségi média marketing, és influencer marketing: ez a fajta marketingstratégia hatékonyan népszerűsíthet egy új terméket vagy szolgáltatást egy meghatározott célközönség vagy niche-személyiség számára.

3. E-mail marketing: A kisvállalkozások és az online kiskereskedők marketing hírleveleket használhatnak arra, hogy elérjék az e-mail listán szereplő jelenlegi vásárlókat, és tájékoztassák őket a legújabb és legjobb ajánlatokról és termékekről.

4. Pay-per-click (PPC) marketing: Az e-kereskedelmi marketingterv segít a vállalatnak nyomon követni az összes online hirdetés befektetésének megtérülését.

5. Referral marketing: A vásárlók által ajánlott új ügyfelek számára kedvezményeket biztosító marketingstratégia, amely segíthet a vállalatnak új ügyfelek szerzésében és a meglévő ügyfelek megtartásában.


Egy másik módja az online jelenlét javításának, ha hasonló vállalkozásokkal társulunk és keresztpromóciót folytatunk. Például, adhatunk ajánló kódokat vagy egyedi URL-címeket vállalkozó ismerőseinknek, mint egyfajta pénzügyi ösztönző, így ha valaki ezek felhasználásával vásárol, azzal mi is, és üzleti partnerünk is jól jár. Ha van mondjuk egy podcast-ünk, vagy videós hírcsatornánk, akkor itt is együttműködhetünk más kisvállalkozókkal népszerűsítve egymás termékeit és szolgáltatásait.

Természetesen a marketing része a személyes kapcsolatépítés is, amit a Boost Budapest csoporthoz csatlakozva könnyedén megtehetsz Te is hétről hétre. Boost tagként a Boost Hungary weboldalán közzé teheted céged profilját, valamint egy egész csapatnyi vállalkozó válik kapcsolati rendszered részévé, akik ráadásul készséggel segítenek és támogatnak téged.


Mi. Együtt. Fejlődünk.

20 views0 comments
bottom of page