top of page

4 egyszerű trükk a bizalom növelésére vállalkozásodban

A vállalkozói élet rendkívüli kihívásokkal lehet tele, főként az utóbbi években, amikor a világ a pandémia és a háború miatt sokat változott. Sok vállalkozó bizonytalanodott el, aminek a következtében a vállalkozása jövőjét is megkérdőjelezi.


Azonban, ha fenntartunk egy pozitív és egészséges gondolkodásmódot, akkor erősebbek leszünk, és képesek leszünk jobban irányítani a vállalkozásunkat.


A finn kultúrából merítve megosztok négy ötletet, amit szerintem hasznos beépítenünk a gondolkozásmódunkba, hogy bizalmat építsünk ki és segítsük vállalkozásunk fejlődését is:

  1. Alázatosság: Értsük meg, hogy mindenki számára kihívásokat jelent a jelenlegi helyzet, és ne essünk pánikba, ha kétségeink lesznek. Ne legyünk gőgösek, vállalkozónak lenni nem különlegesség, hanem szolgálat: az alkalmazottak és az ügyfelek szolgálata.

  2. Pozitív gondolkodás: Próbáljuk mindig a pozitív oldalát nézni a dolgoknak, és koncentráljunk azokra a lehetőségekre, amik még a vállalkozásunk előtt állnak. Ha gond van, nem segít ha siránkozunk, a megoldásra kell koncentrálni és haladni előre.

  3. Csapatépítés: Törekedjünk arra, hogy a vállalkozásunkat alkotó csapattal együtt dolgozzunk, és támogassuk őket abban, hogy elérjék a saját céljaikat is. Egymást támogatva és egymásra figyelve mindannyian nagyobb biztonságban érezzük magunkat, és a motivációnk is magasabb!

  4. Új dolgok tanulása: Folyamatosan tanuljunk olyan új dolgokat, amelyek segíthetnek vállalkozásunk fejlődésében és növekedésében. A világ napról napra változik és ahogy tagtársunk Langmár Zsuzsanna szokta mondani: A holnap kihívásainak nem lehet megfelelni a tegnap tudásával!

Ha követjük a fenti javaslatokat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy megbízhatóbbak leszünk és növelni tudjuk a vállalkozásunkat irányító képességünket, ami segít a jövőbeli siker elérésében.


A Boost tagjaiként, ha alázatosan, pozitív gondolkodással, egy csapatban együttműködünk és tanulunk egymástól, akkor még sikeresebbek lehetünk, mint amilyenek eddig voltunk, hiszen együtt olyan új készségeket sajátíthatunk el, melyek segítenek céljaink elérésében, vállalkozásunk fejlődésében.


Mi. Együtt. Fejlődünk.

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page