top of page

Reklámozz orrvérzésig

Frissítve: 2023. ápr. 17.

Új cégtulajdonosként könnyen belefásulhatunk a cégünk mindennapi működésének irányításába. Ezért az egyik legfontosabb dolog a marketing. A potenciális ügyfelek és meglévő ügyfelek folyamatos áramlása nélkül vállalkozásunk egyszerűen nem képes fennmaradni. Éppen ezért mi a Boostnál hangsúlyozzuk a "reklámozz orrvérzésig" fontosságát.

Az egyik legnagyobb hiba, amit az új cégtulajdonosok elkövetnek, hogy azt gondolják, ’beállíthatják és elfelejthetik’ innentől kezdve a marketing tevékenységeket. Kezdetben erőfeszítéseket tesznek egy webhely, közösségi média fiók létrehozására, és még néhány hirdetés megjelenítésére is, azonban idővel abbahagyják az új potenciális és meglévő ügyfelek bevonását célzó aktív marketing tevékenységet.

Ez viszont végzetes hiba. A marketinget nem lehet robotpilóta üzemmódra állítani, és arra számítani, hogy folyamatos üzletet hoz. Állandó erőfeszítést és odafigyelést igényel. Újabb és újabb tartalmakat kell létrehozni, rendszeresen meg kell szólítani a potenciális ügyfeleket, és kapcsolatokat kell építeni.

Mi a Boostnál azt javasoljuk, hogy készíts olyan marketingtervet, amely lehetővé teszi, hogy a telefon az év minden egyes napján csörögjön. Ez első körben ijesztően hangzik, de valójában egy kis tervezéssel és erőfeszítéssel nagyon is elérhető és kontrollálható.

Először is, győződjünk meg arról, hogy célpiacunk teljesen egyértelmű, és világosan értjük, ismerjük az igényeiket. Ez a tudás segít olyan tartalmak és üzenetek létrehozásában, amelyek közvetlenül szólnak az ügyfelekhez, ezáltal pontosan megfelelnek az ő sajátos igényeiknek.Ezután diverzifikáljuk marketingtevékenységeinket. Ne hagyatkozzunk csak egy csatornára, mint a közösségi média vagy a Google Ads szolgáltatása. Próbáljunk ki különféle taktikákat, például tartalommarketinget, e-mail marketinget, hálózatépítést, és akár hagyományos reklámozást is. Minél több csatornát használsz, annál valószínűbb, hogy eléred a célközönséged.

A sikeres marketing egyik kulcsfontosságú stratégiája a kitartás és a következetesség. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan új utakat kell keresni a piacunk eléréséhez, illetve termékeink és szolgáltatásaink népszerűsítéséhez. Ez magában foglalhatja a hagyományos marketingcsatornák használatát, csak úgy, mint a nyomtatott hirdetések, óriásplakátok és TV-reklámok, valamint az újabb módszereket, mint például a közösségi média és az e-mailes marketing.

A marketing másik fontos aspektusa a hálózat- és kapcsolatépítés. A Boost Budapest tagjaként elérhetsz egy hasonló gondolkodású vállalkozói közösséget, akik támogatást és útmutatást nyújtanak, tanácsaikkal segítenek, hogy a lehető legjobban tudd működtetni saját vállalkozásodat. Olyan hálózati eseményeken vehetsz részt, ahol kapcsolatba kerülsz más cégtulajdonosokkal, akik értékes betekintést kínálnak vállalkozásaik működésébe. Az általuk megosztott tapasztalatok pedig hatalmas segítséget nyújthatnak saját vállalkozásod működésével kapcsolatban.

Ami a marketinget illeti, érdemes megemlíteni még, hogy inkább kisebb célokra törekedjünk, ezáltal minimalizálhatjuk a hibázási lehetőséget. Ahelyett, hogy mindenki igényét megpróbálnánk kielégíteni, összpontosítsunk inkább egy adott résre vagy piaci szegmensre, amelyet uralni tudunk. Ez segít abban is, hogy egy szakterület szakértőjeként ismertté váljunk, ezáltal több olyan ügyfelet vonzzunk, akik pontosan azt keresik, amit mi kínálunk.

Végül ne féljünk kockázatot vállalni, és próbáljunk ki új dolgokat a marketinget érintően. Legyen szó egy új közösségi média platformmal való kísérletezésről vagy egy merész, új hirdetési kampány indításáról, a kulcs az, hogy nyitottak legyünk az új ötletek iránt, és mindig keressük a marketing tevékenységeink fejlesztésének módjait.

Összegezve, ha sikeresek akarunk lenni cégtulajdonosként, el kell köteleznünk magunkat vállalkozásunk marketingje mellett, és folyamatosan új utakat kell keresnünk a célközönség eléréséhez. A Boost Budapesthez való csatlakozás nagyszerű módja annak, hogy hozzáférj azokhoz az erőforrásokhoz, kapcsolatokhoz és támogatáshoz, amelyekre szükséged van vállalkozásod hatékony marketingjéhez, így növelve annak sikerességét.

Mi. Együtt. Fejlődünk.


24 megtekintés0 hozzászólás

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page