top of page

Piaci kihívások navigálása kapcsolatépítés segítségével: A Kreate Group finnországi teljesítménye

Updated: Aug 23, 2023

Az evolúciót mutató üzleti környezetben a kihívások és a lehetőségek egymás mellett léteznek. Szükségessé teszik, hogy a vállalatok ne csak éberek, hanem alkalmazkodóképesek is legyenek. Ezt a helyzetet jól szemlélteti a finnországi infrastruktúra-építő, a Kreate Group legutóbbi teljesítménye. Mi, a Boost Hungary-nál amikor erre a helyzetre nézünk, látjuk a kapcsolatépítés létfontosságú szerepét ilyen bonyolult piaci dinamikák navigálásában.


Egy nemrégiben megjelent jelentés szerint a Kreate Group módosította 2023-as üzleti évre vonatkozó pénzügyi előrejelzését. Bár a cég növelte bevétele becslését, csökkentette ebita előrejelzését (üzemi eredmény + a nem anyagi eszközök értékcsökkenése + értékvesztések). A cég most a bevételét az évben 300-325 millió euró közötti, és az ebita eredményét 7,0-8,5 millió euró közötti értéken becsüli. Ez ellentétben áll az előző előrejelzéssel, amelyben a cég a bevételt a 2022-es szinten, az ebita-t pedig a tavalyihoz képest növekvőnek várták.


Miért a változás? A Kreate erős rendelésállománya és a tervezett, részben vártnál gyorsabb projektvégrehajtás növelte a cég bevételeit az év első felében. Ezt a trendet várhatóan a második félévben is folytatódni fog, ami a bevételeket a korábban becsültnél magasabb szintre hajtja.


Azonban a magas inflációs ráták az év elején, az iparágban tapasztalt bérek alakulása, az általános építőipari piac változásai, és a korábbi évekből származó, index nélküli projektek mind negatívan befolyásolták a 2023-as rentabilitást. Továbbá, a vasúti építési projektek elkezdésének késése szűkösebbé tette a piacot, ami hatással volt a vállalkozás becsült volumenére és jövedelmezőségére.


Amikor Magyarországról nézzük ezeket a kihívásokat, világos, hogy a kiszámíthatatlanság elválaszthatatlan része az üzleti perspektíváak. Lehet, hogy nem tudjuk irányítani a piaci dinamikákat, de azt irányíthatjuk, hogyan reagálunk rájuk. És itt jön képbe a kapcsolatépítés.

A kapcsolatépítés platformot biztosít tapasztalatok és tanulságok megosztására. Közösségi teret alkot, ahol a vállalkozások együttműködhetnek és megoszthatják erőforrásaikat a kihívások kezelésére és a lehetőségek kihasználására. Ez a tudás megosztása segíthet a vállalatoknak előre látni a piaci változásokat, alkalmazkodni stratégiáikhoz, és enyhíteni a jövedelmezőségre gyakorolt hatásokat.


Továbbá, a kapcsolatépítés lehetőséget ad az új növekedési lehetőségek felfedezésére is. Ahogy a Kreate Group tapasztalatai is mutatják, még a kihívások közepette is vannak növekedési lehetőségek. Ebben az esetben a vártnál gyorsabb projektvégrehajtás hozzájárult a bevétel növekedéséhez.


A Boost Hungary-nál határozottan hiszünk a kapcsolatépítés erejében. Egy folyamatosan változó világban nem csak előnyös, hanem létfontosságú is erős kapcsolatrendszerrel rendelkezni. Akár a piaci trendek megértése, a növekedési lehetőségek azonosítása, vagy az hatékonyság növelésének módjainak megtalálása a cél, egy erős kapcsolatrendszer segíthet a vállalkozásoknak még bizonytalan időkben is sikeresnek maradni.


Tehát alkalmazzuk a finn tapasztalatokat és proaktívan dolgozzunk hálózataink és vállalkozásaink megerősítésén Magyarországon. Biztosak vagyunk benne, hogy együtt képesek leszünk megtalálni az előre vezető utat.



Mi. Együtt. Fejlödünk.


Forrás: https://www.rakennuslehti.fi/2023/07/kreate-antoi-tulosvaroituksen/

bottom of page