top of page

Hogyan lehet a LinkedIn része az értékesítési stratégiánknak?

Updated: Apr 17, 2023

A LinkedIn az üzleti világ legnépszerűbb hálózatépítő oldala, amely lehetővé teszi a magánszemélyek és a vállalatok számára, hogy összekapcsolódjanak, kapcsolatokat építsenek, és üzleti lehetőségeket találjanak. Az üzleti életben a LinkedIn használata elengedhetetlen a sikeres értékesítési stratégia kialakításához, és ez a platform számos lehetőséget kínál ehhez. Az alábbiakban néhány tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan használhatod ki előnyeit.

  1. Profil fejlesztése: Az első lépés, amit meg kell tenned, hogy fejleszd a LinkedIn profilodat. Az átlátható, professzionális megjelenés, és a kapcsolataid által nyújtott referenciák nagyon fontosak lehetnek a potenciális ügyfelek számára. Az információknak pontosnak és naprakésznek kell lenniük, és tartalmazniuk kell egy rövid, de hatásos önéletrajzot.

  2. Kapcsolatépítés: A LinkedIn a kapcsolatok építésének helye, ezért érdemes aktívan részt venni az értékes kapcsolatok kialakításában. Keress hasonló érdeklődésű szakembereket, és építs velük kapcsolatot. Érdemes részt venni a csoportbeszélgetésekben illetve szakterületedhez kapcsolódó tartalmakat posztolni, ami segíthet kapcsolataid megerősítésében és újak kialakításában.

  3. Célpiac meghatározása: A LinkedIn megkönnyíti a célpiac azonosítását. Keress olyan vállalatokat és magánszemélyeket, akik számára az általad kínált termékek vagy szolgáltatások relevánsak lehetnek, és kezdj kapcsolatot építeni velük.

  4. Tartalom marketing: Ez talán a legfontosabb mind közül, hiszen a LinkedIn-en történő tartalommegosztás az egyik legjobb módja annak, hogy értékes információkat nyújts követőidnek, és növeld jelenlétedet a platformon. A tartalom megosztásakor érdemes olyan dolgokat közzé tenni, amelyek valóban érdekesek, hasznosak vagy inspirálóak a célközönséged számára. Lehetőség van blogbejegyzések, infografikák, videók és egyéb tartalmak megosztására is.


A tartalommarketing témánál maradva lényeges megjegyezni azt is, hogy amikor a tartalmaidat megosztod, lehetőséged van a közösség tagjainak megszólítására, és ezzel is növelni a kapcsolataidat. Ha érdekes tartalmakat teszel közzé, követőid elkezdenek felfigyelni rád, és egy jó benyomás kialakításával nagyobb valószínűséggel találsz új üzleti lehetőségekre a platformon.


Emellett nyomon követheted, hogy mely tartalmak generálják a legtöbb interakciót, ezáltal leszűrheted, hogy milyen típusú tartalmak a legnépszerűbbek a célközönséged körében. Összefoglalva, a LinkedIn tartalom megosztása egy nagyszerű módja annak, hogy javítsd jelenléted ezen a felületen, gyarapítsd kapcsolataidat, megértsd a célpiacod igényeit, és új üzleti lehetőségeket találj. Próbáld ki Te is!


Ha sikeres értékesítési stratégiára törekszel, akkor fontos, hogy folyamatosan tanulj és fejlődj. A LinkedIn mellett, a Boost csoporthoz való csatlakozás lehetővé teszi, hogy más értékesítési szakemberekkel is kapcsolatba kerülj, valamint alkalmat biztosít új üzleti lehetőségek felfedezésére. Ráadásul a csoport tagjai között megismerkedhetsz olyanokkal, akik hasonló szakmai kihívásokkal néznek szembe, így biztosan lesznek olyan tapasztalatok, amelyeket beépíthetsz, és segíthetik saját munkádat. A Boost csoport azt is lehetővé teszi, hogy megoszd saját tartalmaidat, ezáltal több embert érj el, ami pedig segíthet növelni márkád ismertségét. Emellett a csoportban való aktív részvétel lehetőséget ad arra, hogy olyan szakmai kapcsolatokat építs ki, amelyek a jövőben biztosan hasznosak lesznek.


A Boost csoporthoz való csatlakozás tehát remek módja annak, hogy vállalatod tartalma megjelenjen a Boost média felületein, köztük a LinkedIn platformon is, ezáltal is támogatva, hogy kiaknázd minden előnyét. Ha szeretnél új üzleti lehetőségeket találni és előrébb jutni karrieredben, akkor ne habozz, és csatlakozz a Boost csoporthoz még ma!


Mi. Együtt. Fejlődünk.

bottom of page