top of page

Fejts ki pozitív hatást a környezetedre


Miért döntöttél úgy, hogy saját céget alapítasz? Amikor felteszem ezt a kérdést itt Finnországban a vállalkozóknak, egy általános válasz van. "Pozitív hatást akartam elérni a világban." Ugyanez igaz rám is, és hiszek benne, hogy azokra is, akik csatlakoztak a Boosthoz. Mi megtaláljuk egymást.

Amúgy, persze, szerettem volna a magam főnöke is lenni, olyan munkát végezni, ami örömet okoz, saját rendszereket létrehozni, pénzügyi szabadságot kapni. De az igazság az, hogy jobbá akartam tenni a dolgokat a vállalkozásomon keresztül. Az emberek számára fontos, hogy az üzleti életük alatt elérjék a tiszta értékeket, és élvezetet adjon számukra a munka, mindez örömmel töltse el őket, és a pénzügyi szabadságot is megadja a számukra.

Tudom, a dolgok jelenlegi állása alapján úgy érezheted, hogy álmaid elérhetetlenek, és háttérbe kell vonulnod, elvégre vállalkozásod éppen egy válságot kell túléljen. A célokat viszont el lehet érni, ha okosan állunk a feladatokhoz, még válság idején is.

Három szintet különböztetünk meg a vállalkozás életében. Az eladás terén elegendő készpénzre van szükség a vállalkozás fenntartásához, profit szinten stabil pénzügyi alapot kell megteremteni, míg a rendelés terén hatékony rendszerekre van szükség. Ha ez a három szint folyamatosan működik, akkor a vállalkozás képes lesz arra, hogy pozitív hatást gyakoroljon a környezetre.


A vállalkozás működése azonban folyamatosan változik, így a fentieket is folyamatosan alkalmazni kell. Az ügyfelek igényei folyamatosan változnak, így a vállalkozás sikere érdekében szükség van az alkalmazkodásra. Az elmúlt időszakban a járvány és a háború megváltoztatta az ügyfelek igényeit, így a vállalkozásoknak új kihívásokkal kell szembenézniük.

Ilyen esetben az a legfontosabb, hogy ne veszítsük szem elől a céljainkat, és ne adjuk fel az elveinket. Sokan mondják, hogy az, hogy a pénz nem minden, egy elcsépelt mondás, de ez nem teszi kevésbé igazzá. A pénz valóban nem minden, még ha figyelnünk is kell rá és előtérbe helyeznünk cégünkben. Az elvek azok, amin egy vállalkozás áll vagy bukik.


Amikor nehézségekkel küzdünk, mindig a legégetőbb problémát kell megoldanunk, és ez egyedül nehéz. A kisvállalatoknak muszáj kialakítaniuk egy közösséget, amiben megbíznak, és ami segíthet nekik. A folyamatos tanulás pedig az alapja minden sikernek.


A fenti célokat együtt elérhetjük, Boost-tagként, hiszen egymás támogatása, az együttműködés kiemelten fontos vállalkozásunk túlélése és gyarapodása érdekében még ebben a nehéz időszakban is, hiszen működő vállalkozásaink, és az általunk nyújtott szolgáltatások nélkül az emberiség nem tudna tovább fejlődni.


Mi. Együtt. Fejlődünk.

bottom of page