top of page

5 lépés a vállalkozás nyereségének növeléséhez

Az aktuális kihívások tükrében való újratervezés és a vállalkozás újjáélesztése sokszor fáradtságos, hosszadalmas folyamat, amelynek során a nyereség növelése elengedhetetlen. Az alább felsorolt ötletek segíthetnek abban, hogy a nyereség növelésén keresztül biztosíthasd a vállalkozásod sikerét.


  1. Áremelés: Sok vállalkozó retteg az áremeléstől, mert félnek, hogy ennek következtében csökken majd az eladások száma. Azonban át kell gondolnod, hogy a jelenlegi áraid lehetővé teszik-e, hogy a lehető legjobban szolgáld az ügyfeleidet. Ha sok projekted van nagyon olcsón eladva, nem biztos, hogy tudsz arra koncentrálni, hogy a lehető legjobbat nyújtsa. Gondold át az áraidat és határozd meg azokat úgy, hogy ne csak az ügyfélnek, hanem neked is megérje.

  2. Kiadások 10%-os csökkentése: A kiadások csökkentése fájdalmas lehet, de hosszabb távon nagyon kifizetődő. Az első pár hét ugyan nehéz lesz, de hamarosan alkalmazkodni fogsz az új költségvetésedhez, és ezt követően könnyedén spórolhatsz. Gondold át, mi mindenre költesz aminek semmi értelme. Saját tapasztalatom szerint, sokszor szórjuk a pénzt fölöslegesen. Biztos, hogy mindenre szükséged van, amire hetente/havonta költesz? Én például ebben a hónapban lemondtam pár szakmai kiadványt, mert rájöttem, hogy évek óta előfizet rá a cégem, de sem én, sem az alkalmazottak nem olvassák.

  3. Az elvállalt munkák szelektálása: Sok vállalkozó gyakran olyan munkákat is elvállal, amelyek alacsony nyereséget jelentenek azt gondolva, hogy sok kicsi sokra megy. Valójában célravezetőbb, ha előre meghatározunk egy olyan minimális nyereséget, amit el kell érnie egy adott munkának ahhoz, hogy az értékes erőforrásainkat mozgósítsuk hozzá. Így a nyereséget is növelhetjük, és a forrásainkat sem forgácsoljuk szét. Ha sok kicsi munkát csinálsz egyszerre, könnyen lehet, hogy nem tudsz mindig a legjobban teljesíteni, ez nem jó sem neked, sem a megrendelőnek.

  4. Kapcsolati háló: A más vállalkozókkal és az iparág meghatározó szereplőivel való kapcsolatépítés nagymértékben hozzájárulhat a vállalkozásunk sikeréhez. Egy jól kiépített kapcsolati háló számos nyereséges szövetséget eredményezhet. Soha sem tudhatod, mikor találja szembe magát egy kapcsolatod pont olyan munkával, ami neked pont jól jönne. Ha fenntartod a kapcsolati hálód, eszükbe fogsz jutni!

  5. Legyünk emberségesek: Egy jól működő vállalat legfontosabb erőforrásai az ott dolgozó emberek, ezért fontos, hogy adott feladatkörökre igyekezzünk megtalálni a megfelelő személyeket. Legyünk nyitottak az új emberek befogadására és támogassuk őket a fejlődésben, ezáltal vállalkozásunk is fejlődhet.


A vállalkozások sikerének kulcsa a megfelelő irányítás és tervezés. A fenti öt lépés csak a nyereség növelésének kezdete, ám amikor ténylegesen nőni kezd a bevételünk, akkor sem szabad megfeledkeznünk az állandó kiértékelésről. Azáltal, hogy folyamatosan értékeljük vállalkozásunkat, újabb és újabb módokat találhatunk a nyereség növelésére.


Az árak emelése, a kiadások csökkentése és az elvállalt munkák szelektálása mind kulcsfontosságú a vállalkozás sikeréhez. A megfelelő emberek alkalmazása, valamint a szövetségi hálók kiépítése is fontos része a vállalkozás sikeres működésének. Végül, de nem utolsó sorban: a vállalkozás sikerének kulcsa a megfelelő irányítás és tervezés, hiszen így dinamikusan és felkészülten tudunk reagálni az állandóan változó piaci környezetre.


A Boost tagjaként olyan tapasztalt vállalkozók hálózatának lehetsz a részese, akik kíváncsi, élethosszig tartó tanulás felé való elkötelezettségük, és kapcsolataik révén aktívan követik a piac változásait, és felkészülten, egymást támogatva néznek szembe az új kihívásokkal. Mi a Boostnál törekszünk arra, hogy a finnek élethosszig tartó tanulás filozófiáját követve folyamatosan fejlődjünk, tanuljunk egymástól, megosszuk tapasztalatainkat. Más régiók Boost csoportjait látogatva vagy vendégeket meghívva folyamatosan szélesítjük a látókörünket és bővítjük mind ismereteinket, mind kapcsolatainkat. A Boost a kapcsolódásról, a közös növekedésről szól, mindenek fölött pedig a vállalkozóról, a fejlődni vágyó emberről.


Mi. Együtt. Fejlődünk.

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page