top of page

Kíváncsi vagy, de nem tudod, hogyan csatlakozhatnál a Boost Magyarországhoz?

Updated: Apr 17, 2023



Ha nem vagy biztos abban, hogy a Boost Hungary ideális választás lehet-e a számodra, ez a cikk neked készült.


Milyen típusú üzletemberek számára lehet előnyös egy Boost csoport?


A Boost egy finnországi üzleti coachingot, személyes traininget tartalmazó koncepció, amely – egy jellegzetes finn szemléletet – az egész életen át tartó tanulást, valamint a kooperációt, őszinteséget, felelősségvállalást, az önellenőrzést és a nyitottságot hangsúlyozza. Léteznek más koncepciók, amelyek a Boosttól eltérően a hálózatépítésre koncentrálnak és szigorúbb szabályok mentén működnek.


Akadnak vállalkozók, akiknek egy Good Fellows, BNI, esetleg Rotary jobb választás lehet – ezek a közösségek sokkal szigorúbb szabályok és irányelvek szerint működnek, amelyek be nem tartása szankciókat is von maga után.


A Boost a maga nemében egyedülálló – nem csoda, hogy vonzza a hasonló gondolkodású embereket. Akiket lelkesít a rendszeres tanulás és fejlődés lehetősége, akik nyitottak és erős belső etikai kódex szerint dolgoznak vállalatvezetőként, azoknak hosszú távon rendkívül előnyös lehet egy Boost csoport tagjává válni.


A “finn” élethosszig tartó tanulás

  • A Boost csoportok célja, hogy minden héten magas színvonalú üzleti képzést biztosítsanak a tagjaiknak. Ezek a kiváló minőségű képzések – amelyeket minden héten minden Boost csoportban megtartanak – számos más, igen költséges tréning programmal képesek felvenni a versenyt.


Felelősségvállalás

  • A felelősségvállalás egyenesen következik a Boost koncepció lényegéből: abból, hogy nem hagyatkozunk az ingyen munkára. Üzletemberként mind tudjuk, mi várható az „ingyentől”. Az nem elég jó. A Boostban mindenki idejét és tudását értékeljük, éppen ezért minden olyan munkáról, amely lehetővé teszi a Boost csoportok működését, közvetlenül a Boostnak állítanak ki számlát. Nem dolgozunk ingyen és felelősek vagyunk a saját munkánkért – így a maximumot nyújtjuk.


Önellenőrzés

  • A Boost nem erőltet semmit a tagokra. Nem kell részt venned a csoport találkozón, ha épp elfoglalt vagy – mindannyiunknak fontos az élete, a megélhetése. Teljes egészében rajtad áll, hogy mit hozol ki a tagságból. A Boost csoportban mind felelős üzletemberek vagyunk, akik prioritásként kezeljük az időnket.


Nyitottság és őszinteség

  • A Boost csoportban arra törekszünk, hogy egymást erősítve fejlődhessünk, ajánlásokat és leadeket adjunk a csoport tagjainak. Ha a csoporttól kapott ajánlás révén nyereséget termelünk, erről tájékoztatjuk a csoportot, és elismerésünk jeléül a nyereség egy kis százalékát (10%) befizetjük a Boostnak. A beérkezett összeget ezután a Boost szétosztja: 70%-át az ajánlást adó tagnak, 30%-át pedig a csoport vezetőségének utalja ki, akik lehetővé teszik, hogy jól működjön a csoport. Honnan tudhatjuk biztosan, hogy a többiek is így tesznek? Nem tudhatjuk. A finn módszer lényege a természetes szelekció – azok, akik nem csapatjátékosok, idővel kiválasztódnak a csoportból.


Kooperáció

  • Egy csoportban akár két azonos szakterületen tevékenykedő vállalkozás is jelen lehet. A Boost csoportok működési filozófiájának alapja nem a konkurencia, hanem az együttműködés. Mindenki maga felelős azért, hogy felismerje az ebben rejlő lehetőségeket és éljen is velük.



Hogyan hozhatod ki a legtöbbet a Boost tagságból?


Ha úgy döntesz, hogy csatlakozol a Boosthoz, akad néhány dolog, amit te is megtehetsz azért, hogy a legtöbbet hozhasd ki az élményből. A teljesség igénye nélkül néhány tipp az alapok közül: először is próbálj meg minél több találkozón részt venni. Légy felkészült! Mindig legyen nálad névjegykártya és a cégedet bemutató brosúra. Légy nyitott, kíváncsi! Másodszor ügyelj arra, hogy ne csupán megfigyelő, de aktív résztvevő is legyél a találkozókon. Légy szociális! Mutasd be az általad kínált szolgáltatásokat és ismertesd másokkal, hogyan tudsz a segítségükre lenni a vállalkozásodon keresztül. Ha leadet vagy ajánlást kapsz, mindig időben vedd fel velük a kapcsolatot, ne halogass. A fentebbi javaslatokat megfogadva nem csupán többet profitálhatsz a tagságból, hanem hosszú távú üzleti kapcsolatokat is kiépíthetsz.


Hozz létre egy új, erős baráti kört


A legtöbb ember nem vállalkozói családból származik. Valójában a legtöbb barátodra sem számíthatsz az üzleti sikerek elérésének érdekében. Nem azért, mert ne akarnának támogatni, hanem mert nem értik, melyek azok a nehézségek, amikkel szembenézel és nincs meg a kellő szakmai tapasztalatuk ahhoz, hogy tanácsot adhassanak. Sokszor a legjobb szándékkal adott tanács is káros lehet, ha az egy laikustól származik. A Boostban olyan emberekkel találkozhatsz, akik évek óta az üzleti szférában dolgoznak, így előfordulhat, hogy nem csupán egy új barátot, de egyben mentort is találsz közöttük. Ahogy a régi mondás tartja: „Madarat tolláról, embert barátjáról” ismerni meg. Vállalattulajdonosként vedd körül magad hasonló gondolkodású emberekkel, hogy megismerhesd a szakma minden csínját-bínját és olyan támogató háló vegyen körül, akik alkalomadtán valóban segíteni tudnak. Ez persze fordítva is igaz – az általad nyújtott segítséget pedig nemegyszer sokszorosan kapod vissza.


Vállalatod bemutató beszéde (“sales pitch”)


A csoportod méretétől függően minden héten hozzávetőlegesen egy perc áll a rendelkezésedre, hogy bemutasd az általad kínált szolgáltatásokat Boost-társaid előtt. Ezt a bemutató beszédet ”sales pitch”-nek nevezzük.


Íme az IVAeris Kft. bemutatója:

“Az IVAeris Kft. finn légtechnikai megoldásokat kínál Magyarországon a magyar lakosság számára. Olyan szellőztetőrendszer csomagokat ajánlunk, amelyek jelentős energiamegtakarítást biztosítanak Ön és családja számára elérhető áron, a legmagasabb technikai színvonalon és szakmai hozzáértéssel beszerelve. Ne dobja ki a pénzt az ablakon, takarítson meg energiát otthon!”


A csoport többi tagjának bemutatóit hallva a Boost segít fejleszteni értékesítési készségeidet is.


A félelem legyőzése


Sokan félnek attól, ha egy csoport előtt kell beszélniük; a szerepléssel járó félelem leküzdése ellenben nagyszerű készség, különösen akkor, ha szolgáltatást szeretnél népszerűsíteni. A változatos összetételű Boost csoportban látni fogod, hogy akadnak, akik bár sebezhetetlennek tűnnek, mégis izgulnak, amiért néhány ember előtt beszélniük kell, míg mások mintha egyenesen szereplésre születtek volna. A csoport tagjaként nagyon felszabadító látni, ahogy az emberek legyőzik a beszédtől való félelmet, és ez másoknak is bátorságot adhat.


Mibe kerül a Boost?


A Boostba egyszerű belépni, a tagdíjon felül nem kell külön belépési díjat fizetni. Az ár havi 100€, amit negyedévente közvetlenül a finn szervezetnek utalnak át – vagyis Európai Uniós üzleti tranzakcióról van szó, amely így általános forgalmi adó nélkül fizetendő.



103 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page