top of page

Összefoglaló a legutóbbi Boost találkozóról.

A múltheti találkozónk igazán külünleges volt, ugyanis ellátogatott hozzánk a Boost Hungary egyik alapítója, Tarmo Harlevi, és párja Mikaela Tamminen. Tarmo szeretettel köszöntött mindenkit és megköszönte, hogy ennyien csatlakoztunk a Boosthoz és, hogy ennyien szeretnénk ezáltal a finn koncepció által jobbá tenni vállalkozásainkat és időt, energiát nem sajnálva saját magunkat is. A Boost International most ünnepli fennállásának 2. évét és már több,mint 100 vállalkozó csatlakozott ehhez az új üzleti koncepcióhoz.

A rendhagyó felvezető után a Boost Academy-vel folytatodott a program. Preiner Anna Mária a Munkafolyamatok racionalizálását mutatta be nekünk, ezek közül is kiemelten a LEAN és az Agilis módszertant.


Mit is jelent ez a gyakorlatban?


A LEAN és Agilis módszerek két hatékony eszközt nyújtanak a vállalkozások számára annak érdekében, hogy javítsák a termelékenységet, a vevői elégedettséget és a piaci pozíciójukat.


1./ LEAN módszer:

A LEAN módszer a gazdaságos termelés és szolgáltatás előállítását célozza meg.

  • Specific (konkrét): A LEAN módszer fókuszál a munkafolyamatok hatékonyságára és a veszteségek minimalizálására. A marketing területen ezek a célkitűzések kifejezhetők a bevételek növelésében, a költségek csökkentésében és a digitalizációban.

  • Measurable (mérhető): A LEAN módszer alapvetően a munkafolyamatok hatékonyságának mérése és a veszteségek megelőzését vagy minimalizálását jelenti. KPI mutatók segítségével nyomon követhetőek az eredmények, például a költségek csökkentése, a termelékenység növelése és a hibák minimalizálása.

  • Achievable (elérhető): A LEAN módszer azon alapul, hogy kihasználjuk az (emberi) erőforrásokat és maximalizálja a termelékenységet. Az optimalizált munkafolyamatok, az ergonómia és az erőforrások hatékony kihasználása a marketingterületen lehetővé teszi a célok elérését.

  • Relevant (fontos): A LEAN módszer az értéket nem teremtő lépések eltávolítását célozza meg a tevékenységből. A marketing területen ezek az értéknövelő tevékenységekre összpontosítást jelenthetnek, mint például az eredményes kampányok, a hatékony kommunikáció és az ügyféligények pontos megértése.

  • Timely (időhöz kötött): A LEAN módszer a hatékonyság fokozását célozza. A marketing területen időmegtakarítást eredményezhet a munkafolyamatok optimalizálása és a hatékonyabb erőforrásfelhasználás révén. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy időben reagáljanak a piaci változásokra és a vevői igényekre.

2./ Agilis módszer:

Az Agilis módszer egy olyan rugalmas és proaktív gondolkodásmód, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljanak a környezeti és piaci változásokra. Mik az Agilis módszer fő jellemzői és ezek hogyan alkalmazhatók a marketing területén?

  • Fókuszálás: Az Agilis módszerben a fókusz a vevői igényekre és a folyamatos visszacsatolásra helyeződik. A marketing területen ez azt jelenti, hogy a vállalkozásoknak rendszeresen egyeztetniük kell az ügyfelekkel, és azonnal reagálniuk kell az igényekre és változásokra.

  • Emberek: Az Agilis módszer hangsúlyt fektet az emberek hatékonyságára, motivációjára és önszerveződésére. A marketing területen ez azt jelenti, hogy a csapatoknak rugalmasnak kell lenniük, és gyorsan alkalmazkodniuk kell a változó piaci környezethez.

  • Nyomon követhetőség és dokumentáció: Az Agilis módszerben a nyomon követhetőség és dokumentáció kulcsfontosságúak a felelősség és az ellenőrzés szempontjából. A marketing területen ez azt jelenti, hogy a vállalkozásoknak nyomon kell követniük a kampányok eredményeit, dokumentálniuk kell az eredményeket és felelősséget kell vállalniuk a tevékenységeikért.

  • 12 agilis elv: Az Agilis módszer 12 alapelvet foglal magában, amelyek segítenek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében. Ezek az elvek összpontosítanak a rugalmasságra, a közös munkára és az ügyfélközpontúságra.

Az LEAN és Agilis módszerek alkalmazása a marketing területén lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hatékonyabban működjenek, jobban reagáljanak a változásokra és elérjék üzleti céljaikat. Az optimalizált munkafolyamatok és a rugalmas gondolkodásmód segítségével a vállalkozások növelhetik a bevételeiket, csökkenthetik a költségeiket, javíthatják a marketing eredményeiket és növelhetik a leadek számát.


A találkozó sok egyéb meglepetést tartogatott. Többek között díjaztuk a június hónpban legaktívabb tagunkat, aki ebben a hónapban nem más volt, mint Kovács Niki. Illetőleg Tarmo minden tagnak, aki elérte a 100 pontot, egy Boost-os plóvl és finn cskoládéval kedveskedett!



Ugye milyen színes program? És egy csak néhány óra a délelőttből. Ha te is szeretnél egy támogató, fejlődő csapat része lenni, látogass el a Boostba és csatlakozz hozzánk!



Mi. Együtt. Fejlődünk.


bottom of page