top of page

Összefoglaló a legutóbbi Boost találkozóról.

A múltheti találkozón ismét egy érdekes téma került előtérbe, ami nem más volt, mint a "Termék mátrix." Az új összefüggések feltárója, Neo-ja nem más volt, mint Hart Norbi. Na, de lássuk is az izgalmas részleteket.

Norbi bemutat egy alternatív megközelítést a termék/szolgáltatás portfólió összeállítására, amely eltér a hagyományos termék piramis szerkezetétől. Az általa bemutatott modell szerint a belépő szintű, olcsóbb termékek jelenléte sokkal könnyebbé teszi egy vállalkozó tevékenységének megismertetését, és ezzel párhuzamosan nagyobb ajánlási potenciált biztosít, különösen ha valaki sikeres networker szeretne lenni.


De miért is van ez?


Azért, mert az olcsóbb termékek kiváló belépési pontokat nyújtanak a vállalkozás megismeréséhez, és így könnyebben elérhetjük a célközönséget.


Az a módszer egy termék mátrixra épül, amely egy komplex rendszerben helyezi el a termékeket és szolgáltatásokat. Ez a mátrix segít az összefüggések feltárásában, és segítségével felfedezhetjük a leggyakoribb belépési pontokat. A mátrix révén képesek vagyunk meghatározni, hogy mely termékek érdemesek hirdetésre, és lehetőséget teremtünk kiváló upsell stratégiák kialakítására is.

A hagyományos termék piramis szerkezetében a termékek általában hierarchikusan vannak elrendezve, és a legolcsóbb termékektől haladnak felfelé az ársávok. Ez azonban gyakran korlátozza a vállalkozás lehetőségeit, mivel kevesebb figyelmet fordít az olcsóbb termékekre, amelyeknek nagyobb az elérhetősége a szélesebb közönség számára. A termék mátrix viszont egy átfogóbb képet nyújt a termék/szolgáltatás portfólióról. A mátrix oszlopai a termékek különböző árszegmenseit képviselik, míg a sorok az egyes termékek jellemzőit, funkcióit vagy más kritériumait reprezentálják. Ezáltal könnyen láthatóvá válnak az összefüggések és az átjárhatóság a különböző termékek között.


A termék mátrixnak számos előnye van.

  1. Először is, segít a vállalkozásnak megérteni, mely termékek a legideálisabbak az első kapcsolatfelvételre a potenciális ügyfelekkel. Az olcsóbb, belépő szintű termékek gyakran vonzóbbak és könnyebben megvásárolhatók az ügyfelek számára, ezáltal a vállalkozás könnyebben elterjesztheti és népszerűsítheti tevékenységét.

  2. Másodszor, a termék mátrix lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy kiváló upsell stratégiát építsen ki. Az összefüggések és átjárhatóságok feltárása révén a vállalkozás megtudhatja, mely termékek vagy szolgáltatások kapcsolódnak szorosan egymáshoz, és így hatékonyan ajánlhat fel további termékeket vagy szolgáltatásokat a meglévő ügyfeleknek.


A termék mátrix tehát egy hatékony eszköz a vállalkozások számára, hogy áttekinthető és logikus struktúrát teremtsenek termék/szolgáltatás portfóliójuknak. A termék mátrix egy komplex rendszert nyújt, amely segít az összefüggések feltárásában és a belépési pontok meghatározásában. Ezáltal könnyebbé válik a vállalkozások tevékenységének megismertetése, valamint hatékony upsell stratégiák kialakítása. A termék mátrix által nyújtott átfogó kép segítségével a vállalkozások jobban értékesíthetnek és javíthatják a networker szerepüket.


A Boost Akadémia mindig olyan témát mutat be a vállalkozóknak, mellyel értéket tud adni, és amellyel fejlődésre tud ösztönözni. Célunk, hogy a tudásmegosztás által még nagyobb fejlődést érhessünk el. Ha szeretnél egy ilyen támogató közösség tagja lenni, látogass el a Boostba.


Mi. Együtt. Fejlődünk.


Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page