top of page

Huszár Noémi - Rajzold magad a géniusz zónádba!

Boost Budapest Csoport 8. találkozóA 8. Boost találkozón Huszár Noémi tagunk - aki egyben a budapesti csapat egyik coach jelöltje is - egy jobb agyféltekés, kreatív megoldások felismerését elősegítő gyakorlatot hozott. A foglalkozás célja az volt, hogy miután a résztvevők megneveztek egy problémás, vagy fejlesztendő életterületet, rajzolniuk kellett róla. Először a problémáról, aztán a megoldásról. Arról, hogy hogyan néz ki a problémás életterület megoldása, fejlesztése, ha az illető a géniusz zónájában működik. A rajzos etapok után a részvevők párban beszélték meg, hogy mit látnak a saját rajzukon, és a másik rajzán.


De mi is az a géniusz zóna?

A kifejezés Dr. Gay Hendricks-től származik, aki, író, pszichológus, önfejlesztő gyakorlatai pedig világszerte segítik pszichológusok és coachok munkásságát. Állítása szerint az ember általános működésével kapcsolatban négy működési zónát állapíthatunk meg.

  1. Az alkalmatlansági zónát, amikor valami olyat csinálunk, amiben nem vagyunk jók, valamiért mégis csináljuk. Ez az inkompetencia zónája.

  2. Az alkalmassági zónát, amikor alkalmasak vagyok az adott feladatra vagy munkakörre, de van olyan, aki nálunk még jobban csinálja. Ez a kompetencia zónája.

  3. A kiválósági zónát, amiben ha mozgunk, akkor kiemelkedően sikeresek vagyunk és jól élünk. Ez a zóna az egyik legveszélyesebb, ugyanis itt a legkönnyebb kiégni. Minden jól megy, de valami… valami mégis hiányzik.

  4. Végül, de nem utolsó sorban pedig a géniusz zónát, amit ha sikerül megélnünk, akkor a tökéletes flow állapotát tapasztalhatjuk meg, szinkronélmények sorozatát is észlelhetjük és az időtlenség érzését, másnéven Eisteini időt.

A kiválósági és a géniusz zónánk - rosszabb esetben a pedig egyéb másik kettő zónánk között egy úgynevezett felső korlát probléma áll.

Ez a probléma gyakran azt mondja nekünk, hogy valami túl jó, hogy igaz legyen. A feladatunk pedig ennek a felső korlátnak a feloldása.

Az alkalmazott, megoldás fókuszú brief coaching technika oxfordi rajzolós verziója ebben kiváló partner. Segít tudatosítani a tudatalattinkban található gátló tényezőket, és segít oldani a nagyjából kötött hitrendszerünket arra vonatkozóan, hogy vajon milyen más állapot is lehetséges még?


Hiszem, hogy a géniusz zónánkban való kiteljesedésünk és az elhívásunk beteljesítése egy és ugyanaz. A kérdés, hogy hajlandóak vagyunk-e a belső iránytűnkre hagyatkozva ezt megtapasztalni, és ezáltal egy teljesebb önmagunkká válni.

Huszár Noémit itt tudjátok elérni:


Huszár Noémi

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page