top of page

Az első üzleti év: lépések a sikeres vállalkozás érdekében

Updated: Apr 17, 2023

Egy vállalkozás elindításakor az első évet a stratégia tervezésével, a márkaépítéssel és az ügyfélkör folyamatos növelésével töltjük. Az alább található négy lépés segíthet abban, hogy az első üzleti év sikeres legyen, és megteremtsük a feltételeket a jövőbeli növekedéshez.

  1. Hozzunk létre egy webhelyet: A weboldalunk az egyik legfontosabb eszközünk a vállalkozásunk népszerűsítésére. Nem kell feltétlenül egy professzionális weboldalfejlesztő cégre költeni. Készíthetünk akár mi magunk is egyet. Mi például a Wixet használjuk. A weboldalnak nem kell rögtön szuper trendinek lennie, csak elegendő információt szolgáltasson ahhoz, hogy a potenciális ügyfelek megtaláljanak minket.

  2. Ismétlődő ügyfelek azonosítása: Amikor elindítasz egy vállalkozást, érezni fogod, hogy kik válhatnak leginkább az ügyfeleiddé, de három-hat hónap múlva már konkrétan látható lesz a valódi vásárlási és költési szokásuk. Használjuk ezeket az információkat az ügyfeleink adataival együtt annak meghatározására, hogy milyen típusú emberek térnek vissza hozzánk a legnagyobb valószínűséggel. Vezessünk statisztikákat, kövessük nyomon, hogy kik keresnek minket és mennyit vásárolnak. Egy CRM (ügyfélkapcsolat kezelő) rendszer - lehetőleg ingyenes - nagyon fontos kezdeti lépés.

  3. Adj lehetőséget a barátaidnak, hogy segítsenek: Amúgy is dicsekedni fognak veled, úgyhogy találj módot arra, hogy megosszák termékedet, vállalkozásodat egy-egy beszélgetésük alkalmával. Készíthetsz matricákat, vagy küldhetsz nekik emailt egy olyan promócióval, amely csak a barátok és a családtagok számára elérhető.

  4. Vegyünk részt a helyi közösségi életben: Járj el rendezvényekre, lépj be egy üzleti csoportba és természetesen csatlakozz a Boost Budapesthez! Ha van módod rá, hogy másokkal szóba elegyedj és bemutasd vállalkozásodat, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget. Lépj be Facebook csoportokba és látogass el olyan rendezvényekre, ahol találkozhatsz jövendőbeli ügyfeleiddel, és más vállalkozókkal.


A Boost Budapest egy vállalkozásokat támogató közösség, ahol az első üzleti évükben lévő vállalkozók megoszthatják tapasztalataikat, ötleteiket, kihívásaikat és megoldásaikat egymással. A Boost Budapestben való részvétel lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy kapcsolatokat építsenek, tanuljanak tapasztaltabb vállalkozóktól és együtt fejlődjenek.

A vállalkozás első éve gyakran nagyon nehéz, tele van váratlan kihívásokkal és kérdésekkel. A Boost Budapest egy olyan hely, ahol a vállalkozók megkaphatják a sikerhez szükséges segítséget. A közösség tagjai segítenek egymásnak a problémák megoldásában és támogatják egymást a fejlődésben, növekedésben. Ráadásul a Boost Budapesten keresztül lehetőséged van vállalkozásodat bemutatni, népszerűsíteni és üzleti lehetőségeket teremteni.


Vagyis a Boost Budapest közösségi támogatást nyújt a vállalkozóknak, a tagok segítik a vállalkozásokat céljaik elérésében. Az üzleti élet nem kell, hogy magányos legyen, a Boost Budapesten keresztül a vállalkozók kapcsolatot teremthetnek más vállalkozókkal, valamint motiváló és inspiráló környezetre lelhetnek.


Mi. Együtt. Fejlődünk.

bottom of page